Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naši úspěšní žáci

Okresní kolo Konverzační soutěže v německém jazyce

Dne 13. 2. 2024 se konalo okresní kolo Konverzační soutěže na Obchodní akademii v Příbrami. Soutěž se skládala ze tří částí. Nejdříve soutěžící pracovali s poslechem, poté si vylosovali téma, o kterém mluvili s poro-tou, a nakonec následoval popis obrázku. Naši školu reprezentovaly Julie Flachsová ze 7. ročníku a Karolína Zobalová z 9. ročníku. Julie vyhrála 1. místo a Karolína místo 2. Děvčatům moc gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.

Petra Ottová, vyučující německého jazyka

konverzacni-soutez-nj.jpeg

 

OKRESNÍ KOLO KONVERZAČNÍ SOUTĚŽE V NĚMECKÉM JAZYCE

V úterý 7. března 2023 se konalo na Obchodní akademii v Příbrami okresní kolo Konverzační soutěže v německém jazyce. Zde se sešli vybraní žáci základních škol, aby mohli porovnat své komunikační dovednosti v cizím jazyce. Soutěž se skládala ze dvou částí – z poslechu a konverzace na vylosované téma v rozsahu 15 minut. Naši školu reprezentovala žákyně 9. ročníku Diana Kotrbatá, která získala nejvyšší počet bodů a obsadila 1. místo v okresním kole. Vítěz následně postupuje do krajského kola, které se uskuteční v dubnu v Kladně. Diance gratulujeme, děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy a držíme palce v dalším kole.

20230309_094215.jpg

 

Konverzační soutěž v německém jazyce
Dne 15. února 2022 se na Obchodní akademii v Příbrami konalo okresní kolo Konverzační soutěže v německém jazyce. Soutěž se skládala z poslechového cvičení, popisu obrázku a ústního projevu na dané téma. Naši školu reprezentovala žákyně 9.A Dominika Majerová, která získala 1. místo a postupuje do krajského kola. Srdečně gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v krajském kole. 
 

img-20220215-wa0001.jpg____________________________________________________________________________________________

Dne 9. března 2021 proběhlo okresní kolo Konverzační soutěže německého jazyka, ale tentokrát v online režimu přes Microsoft Teams, kde každý soutěžící komunikoval skrze kameru ze svého domova. Soutěž se skládala ze dvou disciplín – mluvení na dané téma a popis obrázku. I přes dlouho trvající distanční výuku se do soutěže přihlásily dvě žákyně naší školy. Každá sice z jiného ročníku, ale soutěžily ve stejné kategorii. Žákyně 9. ročníku Libuše Fořtová vyhrála 1. místo, postupuje do kola krajského a žákyně 8. ročníku Adina Kazdová obsadila krásné 3. místo. Oběma srdečně gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy.

img-20210312-wa0023.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________

Ve školním roce 2019/20 se zúčastnila dne 11. února 2020 okresního kola Konverzační soutěže v německém jazyce žákyně 8. třídy Libuše Fořtová, která získala 1. místo a postupuje do krajského kola. Kategorie je pro žáky 8. a 9. tříd a přesto je Libuše porazila. Gratulujeme a držíme palce na Kladně! 

____________________________________________________________________________________

V krajském kole získala Kristýna 4. místo! Gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

____________________________________________________________________________________

Dne 30. ledna 2018 se vítězka školního kola Kristýna Kurfiřtová zúčastnila okresního kola konverzační soutěže německého jazyka, která se konala na Obchodní akademii v Příbrami. Účastníci byli z příbramských škol a také ze Sedlčan. Soutěž se skládala ze tří disciplín. Nejdříve poslechové cvičení, dále popis obrázku a nakonec si účastníci losovali téma, o kterém mluvili a odpovídali na otázky poroty. Naše žákyně Kristýna Kurfiřtová vyhrála 1. místo a postupuje do kola krajského. Gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v krajském kole. 

____________________________________________________________________________________

Dne 21. března 2017 se konalo krajské kolo Konverzační soutěže v německém jazyce v Kladně, kde soutěžili vítězové 12 okresů Středočeského kraje. Náš žák 9. ročníku Adam Otta získal 4. místo! Gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy. Přejeme hodně studijních úspěchů na střední škole.

____________________________________________________________________________________

Okresní kolo konverzační soutěže v německém jazyce Dne 25. ledna 2017 se konalo na Obchodní akademii a VOŠ Příbram okresní kolo konverzační soutěže v německém jazyce. Naši školu úspěšně reprezentoval Adam Otta z 9. ročníku, který ve své kategorii získal suverénně první místo. Jako vítěz okresu Příbram postupuje do kola krajského. Adamovi tímto gratuluji a přeji hodně úspěchů v Kladně!